Mitä tapahtui nuorten työhyvinvoinnille julkisella alalla? Onko korona jättänyt isonkin jäljen nuorten työssä viihtymiseen ja hyvinvointiin?  Missä on työn ilo?

Kevan tutkimuksen mukaan julkisella alalla työskentelevät nuoret ovat olleet varsin tyytyväisiä työhönsä. Valtaosa (yli 80 %) on kokenut työssään innostusta ja työn iloa, ja ollut valmis suosittelemaan työpaikkaansa. Tilanne kuitenkin muuttui koronavuonna: näin koki merkitsevästi harvempi nuori, enää runsas 70 prosenttia. Pysäyttävää on se, että kuntien alle 30-vuotiaiden työntekijöiden joukossa henkisen työkykynsä heikoksi kokeneiden osuus nelinkertaistui 12 prosenttiin. Osuus on korkeampi kuin vanhemmissa ikäryhmissä. (Lähde: Minne katosi nuorten työn ilo julkisella alalla? BLOGI 24.3.2021 Laura Pekkarinen)

Tule mukaan Auntien paneelikeskusteluun, jossa kuulemme tutkittua tietoa Kevan työhyvinvointitutkimuksesta nuorten jaksamisen osalta. Tämän jälkeen pääsemme syventymään paneelikeskustelussa nuorten jaksamisen haasteisiin ja uhkatekijöihin, sekä siihen, millaisia ratkaisuja niihin voidaan löytää. Paneelikeskustelussa on Kevan lisäksi mukana henkilöstöasiantuntija Turun kaupungista sekä Auntien mielen hyvinvoinnin ammattilainen. Osallistujat voivat myös chatin välityksellä esittää omia kysymyksiään asiantuntijoille paneelin aikana.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille erityisesti julkisella alalla HR-tehtävissä toimiville.

Agenda:

10.30 – 10.35  Tervetuloa
Mervi Lamminen, toimitusjohtaja, Auntie

10.35 – 10.45  Kevan työhyvinvointitutkimus fokuksena nuorten työhyvinvointi
Kaisa Hakkarainen, työelämäasiantuntija, Keva

10-45 -11.15   Paneelikeskustelussa paikalla:

Anna Kaisa Ojala, henkilöstösuunnittelija, Turun kaupunki
Kaisa Hakkarainen, työelämäasiantuntija, Keva
Hanna-Kaisa Raninen, Auntie-ammattilainen, psyykkinen valmentaja

Tervetuloa!