The Time Machine

Tuntuuko siltä, ettei aikaa koskaan ole riittävästi?

Kello käy, to-do -lista kasvaa ja deadlinet paukkuu, puhelin vie huomion ja keskeyttää hyvin alkaneen työn? Vaikka kehittäisit multitasking-kykysi huipputasolle, ei maailma silti tunnu valmistuvan.

Mikä vaivaa?

Työstämme on tullut yhä pirstaloituneempaa. Keskittyminen yhteen asiaan kerrallaan on historiaa, ja huomiostamme kilpailee pomon lisäksi kollegat, asiakkaat, pitkät tehtävälistat sekä aikakauslehtien jatkuvasti soittava myyjä. Some on kiva juttu, paitsi jos siitä tulee useamman tunnin päivittäinen harrastus, ja aika kissavideoiden kanssa menee kuin siivillä. Myöhästymisestä on tullut arkea, ja “kiirellä” saa anteeksi kaikki virheet. Multitasking tuo hetken helpotuksen, mutta onko siitäkään lopulliseksi ratkaisuksi?

Mikä auttaa?

Onneksi tilanteeseen ei tarvitse alistua. Keskittymiskykyään voi parantaa, priorisointi ja järkevä tavoitteenasetanta tuo järjestystä päivään, viikkoon ja elämään. Somen viemä aika on mahdollista saada kuriin –  huomaat kuin varkain elämänlaadun pikkuhiljaa parantuvan, sekä keskittymiskyvyn ja työtehon kasvavan. Entä se kuuluisa multitasking? Se ei taida sittenkään ratkaista juuri mitään, pikemminkin päinvastoin. Time Machine auttaa ratkaisemaan ajanhallinnan haasteet.