Miten jaksan arkea erityksissä? Kuormittaako etätyöt ja sosiaalisten kontaktien puute? Onko olo yksinäinen ja pelottaako tulevaisuus? Auntie tarjoaa nyt poikkeustilanteessa kaikille avoimen chatin, jossa kuka tahansa voi anonyymina kysyä ja keskustella huolistaan ja ajatuksistaan.

“Elämän käännyttyä reilu viikko sitten ylösalaisin, lähdimme heti miettimään miten auttaa ihmisiä nyt kun avun tarve on ilmeinen. Pohdimme chatin avaamista vain asiakasyrityksillemme, mutta tässä tilanteessa tuntui oikeammalta tarjota apua laajemmin”, kuvaa Mervi Lamminen, Auntie Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja.

Chat löytyy Auntien verkkosivuilta, www.auntie.fi, ja on tällä hetkellä auki arkisin klo 11-13. Kysymyksiin vastaavat Auntie-ammattilaiset, jotka ovat koulutustaustaltaan mm. psykologeja ja ratkaisukeskeisiä terapeutteja. Keskustelu tapahtuu nimettömänä.

Itse COVID-19 -virukseen liittyviin kysymyksiin ei chatissä saa vastausta, ajantasaisen tiedon siitä saa esim. THL:n sivuilta.

Auntie on kehitetty juuri tähän tarpeeseen: se on matalan kynnyksen mielen hyvinvointipalvelu, josta yritysten työntekijät saavat tukea henkisen hyvinvointinsa ylläpitoon ja uupumisen ehkäisyyn. Nyt Auntiella on tartuttu myös koronaviruksen aiheuttamaan mielen kuormitukseen. Auntie haluaa tarjota tukea ihmisille nyt, kun sitä kipeimmin tarvitaan. “Ihmisten huoli on kouriintuntuva tällä hetkellä. Stressiä tulee niin toimeentuloon liittyvistä asioista, sairastumisen pelosta kuin sosiaalisen eristäytymisen ja etäopetukseen siirtymiseen liittyvistä aiheista. Toivomme että chattimme tavoittaa myös yksinyrittäjät, joilla tilanne voi olla äärimmäisen vaikea”, toteaa Mervi Lamminen.

Auntie toimittaa chatia oman yritysten henkilöstöille suunnatun palvelunsa ohella. Toivottavasti tämä innostaa myös muita yrityksiä tarjoamaan vastaavia palveluita. Chat on auki ainakin perjantaihin 3.4.2020 asti, päätös mahdollisesta jatkosta tehdään silloin saatujen kokemusten perusteella. (päivitys: Chat on auki 30.6.2020 saakka)

Lisätiedot:

Mervi Lamminen
Toimitusjohtaja
mervi.lamminen@auntie.fi
+358 50 380 5602