Pelastetaan edes HR

Kävikö sinullekin niin, että huolella laatimasi henkilöstöstrategiat ja työhyvinvoinnin kehityssuunnitelmat lensivät juuri ikkunasta ulos? Joudutko pikapikaa keksimään ohjeet sekä etätyön tekemiseen että käsienpesuun, vaikket ole kummankaan alan ekspertti?

 

Organisaatiosi saattaa joutua ennennäkemättömään lomautusaaltoon. Tällä hetkellä yli 320000 ihmistä lomautus- tai työttömyysuhan alla koronavirusepidemian takia (HS 2.4.2020). Kuka heidät kohtaa? HR-henkilöstö tietysti, niissä yrityksissä, joissa HR-toiminto on. Toimitusjohtaja niissä, joissa ei erillistä HR-toimintoa ole. Jos tilanne on stressaava lomautusuhan alla oleville, on se sitä myös henkilöstöasioista vastaaville ihmisille.  

 

Käsienpesuohjeet eivät enää riitä. Joudut ehkä keksimään tavat YT-neuvotteluiden läpikäymiseen nopeutetulla aikataululla, ja lomautettujen huolestuneisiin kysymyksiin vastaamiseen. Sen jälkeen on mietittävä, miten yrityksen toiminnot saadaan taas käyntiin lomautusten ja irtisanomisten jälkeen. Nyt viimeistään on nähtävä, että HR on aivan keskeinen toimija yrityksessä.

 

3 ratkaisua

  1. Tiedosta tekeväsi arvokasta työtä, älä aliarvioi omaa rooliasi. Huomaa, että esim. käsienpesuohjeet eivät ole vain käsienpesuohjeita, vaan ovat elintärkeitä toimia, jotta yritystoiminta voi jatkua.
  2. Muista, että tämäkin menee ohi. Pidä iso kuva mielessäsi. Mieti miten pääsette eteenpäin myös tämän jälkeen.
  3. Muista, että sinäkin olet ihminen. Kaikki muita varten tekemäsi selviytymiskeinot koskevat myös sinua. Muista pitää huolta itsestäsi.

Jotta jaksat tässä haastavassa tilanteessa, tarvitset stressinhallintaa, jaksamista, venymistä ja oman hyvinvointisi ylläpitoa. Vain siten pystyt auttamaan johtoa, työntekijöitä ja itseäsi vaikeiden aikojen yli. HR:n on syytä huolehtia itsestään ja sitten vasta autettava muita. Pelastetaan edes HR. Koska yritys ilman HR-henkilöstöä on kuin koti ilman vessapaperia.

 

Apua myös Auntielta

Stressin määrää ei aina voi muuttaa, mutta omaa suhtautumistaan siihen voi. Auntien Tough Times ja Lonely Leader Fast Track -paketista saat työkaluja ja apua arkeesi, räätälöitynä näihin poikkeusoloihin. 

 

Stressiäsi voivat yrityksen talousvaikeuksien ohella lisätä myös työn ulkopuolelta tulevat tekijät: perhe ja lähipiiri sekä heidän terveytensä, kotikoulun pitäminen lapsille, sekä omakin taloudellinen tilanteesi voi vaarantua. Jos työpäivän jälkeen on takkisi tyhjä, eikä energiaa riitä elämän muihin asioihin, tiedät että raja on ylitetty. Yhtä kaikki, ratkaisu on saatavilla. 

 

Haluatko keskustella miten Auntie voi tukea HR:ää tässä tilanteessa?