Alma Media tarjoaa Auntien matalan kynnyksen mielen hyvinvointipalvelua kaikille työntekijöilleen. Auntien viiden videotapaamisen yksilölliset keskustelupaketit auttavat selviämään arjen haasteista ennen kuin ne pahenevat ongelmiksi tai kriiseiksi asti.

Alma Mediassa kehityspäällikkönä työskentelevä Merja on nähnyt digimainonnan kentän muutoksen bannereista ohjelmalliseen ostamiseen, sillä hän aloitti Iltalehden mediamyynnissä vuonna 2002. Alma-töiden lisäksi Merjaa pitävät liikkeessä oman yrityksen asiat. Seuraavassa Merjan kokemuksia Auntiesta.

Kokeiluhalua ja selkeyden hakemista 

Auntie-palveluun Merja törmäsi Alman intrassa, ja varmistettuaan HR:ltä, että palvelua voi käyttää ihan kuka tahansa almalainen, hän päätti uteliaana lähteä sitä kokeilemaan. Kuten monella Auntien käyttäjällä, myöskään Merjalla ei ollut mitään varsinaista isoa ongelmaa, vaan hän lähti hakemaan ennen kaikkea selkeyttä asioihin, ajatteluun ja tekemisiin.

Upea mahdollisuus

Auntien viiden videotapaamisen paketti sujui Merjan mielestä ongelmitta. Hänen Auntiensa osaaminen ja tausta tuntuivat vahvoilta, ja keskusteluun oli helppo heittäytyä heti mukaan. Tapa käydä asioita läpi tuntui hyvältä ja sessioiden välisten tehtävien kautta tuli työstettyä omaa tilannetta. Auntie mahdollisti pysähtymisen, pohtimisen ja perustelemisen. Yksi Merjalle käyttöön jääneistä harjoituksista on ollut yksinkertainen, mutta tehokas hengitysharjoitus. Loppujen lopuksi kaikkein isoimpia asioita olivat varsin pienet asiat.

“Upeaa, että työnantaja tarjoaa tällaisen mahdollisuuden. Ihmiset ovat kuitenkin kokonaisuuksia ja vaikka enemmän tai vähemmän solmussa olevat asiat eivät suoraan töihin liittyisikään, vaikuttavat ne yleensä myös työntekoon.”

Vinkiksi Auntien käyttöä harkitseville Merja antaakin sen, että käsiteltävien asioiden ei tarvitse suoraan tai aina ollenkaan liittyä töihin.

“Sinne vaan ja siitä se sitten lähtee. Kannattaa heittäytyä ammattilaisen käsiin ja luottaa tämän osaamiseen.”

Helppo Auntie

Merja näkee, että Auntie on tehty käteväksi niin palveluna kuin siinä, miten se Alma Mediassa on kaikkien saatavilla. Auntien hauskat tuotepakettien nimet tekevät siitä helposti lähestyttävän.

“Auntieta kannattaa ihan jokaisen kokeilla. Toki joku sisäinen tarve tai pohdinnan paikka elämässä pitää olla, mutta esimerkiksi jokaiselle, jolla on jonkunlainen muutostilanne päällä – koski muutos sitten työroolia tai elämänvaihetta – Auntieta voi suositella.”