Varhainen välittäminen on tärkeä periaate LähiTapiolan johtamisessa.

 Siksi LähiTapiola hankki käyttöönsä konsulttiyhtiö Auntien Lonely Leader -palvelupaketin esimiehilleen.

”Lähiesimies on aikamoisessa ristitulessa. Paineita tulee sekä alhaalta että ylhäältä. Aluksi nimi Lonely Leader saattoi vähän pelottaa, mutta palaute on ollut hyvää. On ollut tärkeää, että on ulkopuolinen asiantuntija, jonka kanssa voi puhua avoimesti omista ongelmistaan. Tämä on ollut meille uudenlainen tapa tarjota ammattiapua”, kuvailee LähiTapiolanhenkilöstöpäällikkö Ninni Lehtovuori-Olli .

Keskustelua on usein käyty ihan arkisista asioista. Keskeistä on ollut töiden hallinta ja jaksaminen. Erityistä Lonely Leaderissä oli se, että henkilökohtaiset palvelut, kuten keskustelut terapeutin kanssa sekä harjoitukset tapahtuivat digitaalisesti. Pakettiin kuului viisi videotapaamista psykologin kanssa.

”Lonely Leader on esimiehille suunnattu varhaisen välittämisen malli”, kertoo konsultti Mervi Lamminen Auntiesta, Hän on itsekin toiminut it-alan johtajana.

Aika usein keskusteltiin asioista, joista asianomaisen esimies ei voi tai halua puhua työpaikalla.

Tyypillisiä teemoja olivat työroolit, ajankäyttö ja elämänhallinta. Teemoina voi olla myös delegointia, palautteenantoa ja vastaanottamista tai vaikeiden tilanteiden kohtaamista. Tarpeen tulleen mukaan otettiin työnohjausta tai lääkärinpalveluja.

Tärkeätä on myös se, että esimiehiä kannustetaan puuttumaan asioihin. Esimies ei aina tiedä, milloin alainen on avun tarpeessa.

”Apu ei koskaan tule liian aikaisin, yleensä se tulee liian myöhään. Kannattaa puuttua heti, kun tulee pienikin epäily, että jotain on vialla. Mitä aikaisemmin ongelmiin pystytään puuttumaan, sitä parempi lopputulos yleensä on”, Lehtovuori-Olli sanoo.

Tuloksia myös mitataan ja seurataan.

Yksi konkreettinen tulos LähiTapiolassa on ollut se, että osallistuneiden stressitaso laski 24 prosenttia, ja he kokivat onnellisuutensa lisääntyneen merkittävästi.

Artikkeli Talouselämä/Työelämä 10.3.2018 – alkuperäiseen artikkeliin pääset tästä linkistä


Kertoisimme mielellämme, miten voisimme auttaa juuri sinun organisaatiotasi. Ota yhteyttä mervi(at)auntie.fi, niin Auntien perustaja ja toimitusjohtaja Mervi Lamminen tulee pohtimaan asiaa kanssasi!

Lue lisää palveluistamme yrityksille.