Onko teidänkin yrityksessänne siirrytty olosuhteiden pakosta etätöihin? Monelle asiantuntijalle etätyöt ovat toki tuttu juttu – mutta ei se, että etänä ollaan yhtäkkiä viikkokaupalla. Tilannetta ei helpota median uutistulva ja mieliin hiipivä huoli huomisesta. 

Miten tukea työntekijöitä ja esimiehiä tässä poikkeustilanteessa ja auttaa koko yritystä säilyttämään mahdollisimman hyvä työvire? Seuraavassa 3 vinkkiä.

 

1. Puutu liialliseen stressiin ajoissa

Stressiin ja ylikuormitukseen on tärkeää puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, kun ihmisillä on vielä voimavaroja kurssin kääntämiseksi. 

Auntiella olemme huomanneet, että kynnys avun hakemiseen työterveydestä voi olla liian korkea. Helposti ajatellaan, että “ei tilanne vielä niin paha ole” ja niinpä pitkittynyt stressi ehtii muuttua uupumukseksi. Tällöin toipuminen vie yleensä pitkään ja tulee kalliiksi.

Jos kerran fyysistä kuntoa hoidetaan lenkkipolulla tai hierojalla, miksei myös mieltä hoidettaisi jo ennen kuin se uupuu? On ratkaisevan tärkeää tarjota tukea mahdollisimman matalalla kynnyksellä ja rohkaista jokaista ottamaan sitä vastaan.

 

2. Tarjoa tukea etänä

Tuen tarjoaminen etänä on myös hyvä tapa madaltaa kynnystä: on helppoa ja aikaa säästävää, kun yhteyden mielen ammattilaiseen saa omalta tietokoneelta. Toki nyt koronaviruksen aikaan tämä on erityisen tärkeää, kun kaikkea julkisilla paikoilla liikkumista on syytä rajoittaa.

Monella saattaa olla ennakkoluuloja etätapaamisia kohtaan: voiko mielen hyvinvointipalvelua tarjota verkon välityksellä, eikö se tunnu kylmältä? Kysyimme asiaa Auntien palvelua käyttäneiltä kyselytutkimuksella tammi-syyskuussa 2019. 

Tulokset osoittivat epäilykset turhiksi, sillä palautteissa toistuivat kiitokset ja positiivinen ihmetys siitä, kuinka hyvin etätapaamiset toimivat.

“Auntieen on helppo osallistua elämän lomassa, kun tapaamiset ovat videoyhteyden avulla. Tekniikka pelasi erinomaisesti, ei minkäänlaisia häiriöitä langattoman verkon kanssa”, kuvaa eräs Auntien käyttäjä palautteessaan. 

Lue myös, mitä Kaitsu ja Ruut kertovat Auntien käytöstä.

 

3. Toimi nyt, kun apua kipeimmin tarvitaan

Työhyvinvointi on tärkeää kaikkina aikoina. Juuri nyt kriisin keskellä työnantajilla on kuitenkin erityisen tärkeä hetki osoittaa, että ihmisten hyvinvoinnista ja sen myötä yrityksen menestyksestä todella välitetään. 

Yleensä etätyöt sujuvat teknisesti melko hyvin. Sen sijaan haasteita voi tulla oman työn johtamisen kanssa: miten tauottaa työtä, miten muistaa antaa ja pyytää palautetta ja miten säilyttää henkinen läheisyys työkavereihin, kun tavanomaiset sosiaaliset kohtaamiset jäävät pois? Miten pitää fokus työssä ja olla liikaa murehtimatta asioita, joihin ei voi vaikuttaa?

Koemme Auntiella tärkeäksi, että mahdollisimman moni saisi tukea tässä tilanteessa, eikä kukaan jäisi yksin. Ajatteletko samoin?

 

Auntien tuki työntekijöille ja esimiehille poikkeustilanteessa

Auntien tarjoamat mielen hyvinvointipalvelut toimivat normaalistikin etänä, matalalla kynnyksellä. Mielen ammattilaisemme palvelevat yhteensä 12 kielellä.

Jotta nyt mahdollisimman monen yrityksen ja yhteisön olisi helppo tarjota työntekijöilleen tukea, olemme koonneet palvelupaketit erityisesti koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilannetta ajatellen. Palvelut voi ottaa käyttöön nopealla aikataululla – ja tietysti täysin etänä. 

Lue lisää palvelusta:

Tutustu Tough Times -palveluun