VTT sai tuloksia panostamalla jaksamiseen, HR-viesti 2018

VTT:llä sairauspoissaolot on pystytty pitämään hyvällä tasolla ja toimenpiteitä tämän eteen on tehty paljon. Kun haluttiin vielä käyttöön matalan kynnyksen palvelu henkisen jaksaminen avuksi, VTT valitsi kumppaniksi Auntien. Henkilöstön kehittämispäällikkö Sari Ek-Petroff kertoo VTT:n kokemuksista.

”Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on yksi Euroopan johtavista tutkimus-ja teknologiaorganisaatioista. Sairauspoissaolot ovat VTT:llä pysyneet matalina erilaisten toimenpiteiden ansiosta. Vuosi sitten halusimme kiinnittää huomiota jaksamiseen, sillä asiantuntijaorganisaatiossa työnimu saattaa kuin varkain johtaa jopa uupumiseen. Työ vie mukanaan ja päivät venyvät mielenkiintoisten hankkeiden parissa helposti”, kertoo Sari Ek-Petroff, henkilöstön kehittämispäällikkö. VTT:n tärkein voimavara on ihmiset, asiantuntijat, ja siksi olimme pohtineet jo pitkään, miten voisimme tukea henkilöstöämme jaksamaan ja voimaan paremmin. Yhteistyömme työterveyden kanssa on aina ollut tiivistä, mutta koimme tarvetta myös matalamman kynnyksen avulle.
Auntien helposti lähestyttävä palvelutarjonta vastasi tarpeeseemme. Aloitimme yhteistyön pilotilla, jonka suosio yllätti. Palaute on ollut positiivista niin osallistujilta kuin muualta organisaatiosta. Osallistujat ovat pystyneet tekemään isojakin muutoksia elämässään sekä laskemaan stressitasoaan. Auntie on osa VTT:n henkilöstölle tarjoamaa palveluvalikoimaa, ja ihmiset voivat itse ilmoittautua mukaan palveluun. ”Meille on tärkeää, että voimme tukea luovaa ja vaativaa työtä tekeviä tutkijoita ja asiantuntijoitamme”, sanoo Ek-Petroff.”

Kuvassa: VTT:n henkilöstön kehittämispäällikkö Sari Ek-Petroff ja Auntien toimitusjohtaja Mervi Lamminen. Kuva: Otto Jaakonmäki.

Haluatko kuulla lisää VTT-yhteistyöstä ja sen tuloksista? Mervi Lamminen kertoo mielellään. Soita 050 380 5602 tai meilaa: mervi@auntie.fi

Alkuperäiseen artikkeliin HR-viestin digilehteen pääset tästä linkistä