Futurice tarjoaa Auntien matalan kynnyksen mielen hyvinvointipalvelua kaikille työntekijöilleen. Auntien viiden videotapaamisen yksilölliset keskustelupaketit auttavat selviämään arjen haasteista ennen kuin ne pahenevat ongelmiksi tai kriiseiksi asti.

Seuraavassa Futuricella ohjelmistokehittäjänä työskentelevän, salilla käyntiä, pyöräilyä ja kirjojen kuuntelua harrastavan Kaitsun kokemuksia Auntiesta.

Auntie oikeaan aikaan pahaan paikkaan

Harva meistä lipuu läpi elämänsä ilman eteen sattuvaa vaikeaa tilannetta, oli se sitten töissä tai yksityiselämän puolella. Kaitsulla oli tällainen paikka joku aika sitten. Tilanne ei varsinaisesti liittynyt töihin, mutta se vaikutti töihin niin, ettei hän saanut töissä enää oikein mitään aikaiseksi keskittymiskyvyn kadottua kokonaan.

”Ja mitä koodari silloin saa aikaiseksi, jos pääkoppa ei toimi? Ei mitään. Auntie oli sattuman kauppaa, sillä infotilaisuus syksyllä sattui juuri oikeaan aikaan. Ilmoittauduin palveluun saman tien, netin kautta ilmoittautuminen oli tosi helppoa. Jo esitietokyselyyn vastaaminen auttoi vähän, kun sai rauhassa jäsenneltyä asioita. Ensimmäinen tapaaminen helpotti lisää, kun pääsi puhumaan ihan ulkopuolisen osaavan ammattilaisen kanssa asioista. Viidennen tapaamisen jälkeen asiat ovat, osin toki ajan kulumisen ansiosta, oikein hyvällä mallilla.”

Kaitsun mukaan Auntiesta jäi käteen paitsi apu akuutissa kriisitilanteessa myös ymmärrys siitä, miten tärkeää on puhua omista ajatuksista ja tunteista. Kyky käsitellä omia fiiliksiä parani, samoin kuin stressinhallintataidot.

Matalan kynnyksen pelastusrengas

Kaitsu suosittelisi Auntieta kaikille, joiden elämä tuntuu stressaavalta, oli stressin syy sitten töissä tai kotona. Esimiesten osaaminen ei kaikissa tilanteissa riitä, eivätkä esimiehet tai kotijoukot ole tämän alueen ammattilaisia. Ylipäänsä kokonaan ulkopuolinen apu on hyvä juttu, kun asiat eivät mene oikeaan suuntaan omin voimin.

”Auntie oli mulle kuin pelastusrengas, joka nosti pinnalle ja piti siellä ja lopulta auttoi pääsemään kuivalle maalle.”

Kaitsu pitääkin tällaista matalan kynnyksen helppoa palvelua työnantajan tarjoamana etuna erittäin merkittävänä.

”Varsinkin tässä työssä pää on se, millä on kaikkein suurin väli. Vaikka jos on tottunut pitämään itseään vahvana, voi olla kova paikka tunnustaa, ettei oma mieli kestäkään ihan kaikkea. Siksikin on tosi hyvä, että on tällaisia helppoja matalan kynnyksen palveluja, joissa pääsee suoraan ammattilaisen puheille ilman mitään filttereitä.”

xxx

Kaitsua haastatteli ja kuvan otti Sirje Auntielta helmikuussa 2019